Kleurplaten inkleuren is iets wat ik als kind graag deed. Ook meedoen met kleurwedstrijden deed ik vroeger veel (en deze heb ik een keer gewonnen!). Nu als volwassene doe ik dit nog steeds graag en tegenwoordig zijn er verwchillende boekjes te koop die je als volwassenen kan inkleuren. Hieronder vertel ik er een beetje over.

Kleurboeken voor volwassenen

kleuren-voor-volwassenen

Zelf denk ik dat dit de bekendste vorm van kleuren is die je tegenwoordig kan doen als volwassene. Dit zijn boekjes met uitgebreide tekeningen speciaal gemaakt voor volwassenen. De kleurboeken kun je tegenwoordig bijna overal vinden: Action, boekenwinkels, Bruna, etc. Deze kleurplaten kun je naar eigen smaak inkleuren. Dit kan natuurlijk met potlood, stiften of zelfs verf.

Kleuren op nummer voor volwassenen

Dit heb ik pas sinds kort ontdekt! Ik zag bij de Action een aantal kleurboeken liggen waarbij je via nummers de kleurplaten inkleurt. Precies zoals je dit vroeger altijd deed, alleen moet je bij dit boekje zelf de stiften, potloden of verf erbij kopen. Op de achterkant staat welke kleur bij welk nummer hoort. Zelf heb ik de stiften gebruikt van TwinMarkers (kun je ook bij de Action kopen) omdat ik daar de meeste kleuren van heb en ook omdat ik stiften fijner vind om mee te kleuren.

Stickeren voor volwassenen

Dit boekje heb ik zelf nog niet kunnen vinden, maar je zou met zo’n stickerboekje voor volwassenen afbeeldingen kunnen bestickeren. Ook dit boekje zou bij bijvoorbeeld bij de action moeten liggen, maar zelf heb ik deze nog niet kunnen vinden.

Kleuren via apps

Ook zijn er digitale tekeningen die je kunt inkleuren. De app die ik gebruik is Happy Color (Downloaden kun je hier doen via Google Play of via de AppStore). Elke morgen wanneer ik wakker word kleur ik altijd de daily tekening in. De app die ik gebruik is ook kleuren via nummers, maar erg leuk wakker worden is het wel! 😉

Kleur jij al creatief via één van de bovenstaande opties?

Vond je dit artikel leuk? Deel het!