Iedereen heeft waarschijnlijk vroeger weleens met de handen vingers geverft. Maar naar ouder een kind wordt, hoe vaker hij of zij een verfkwarst in zijn handen krijgt. Toen ik eraan terug dacht, wist ik meteen dat ik het weer wilde proberen. Vingerverven voor volwassenen, bestaat dat? Schijnbaar wel! Er zijn volwassenen die nog steeds vingerverven! Zo kwam ik op de pagina van Iris Scott en wauw… wat maakt zij prachtige schilderijen met alleen haar vingers en olieverf. Ik ging zelf ook aan de slag.

Olieverf, papier, een bordje voor de verf en kranten…

Meer heb je eigenlijk niet nodig toch? Het is lang geleden dat ik voor het laatst verf heb aangeraakt. Ik had geen idee waar ik aan begon, maar gelukkig had ik alles al wel heel lang geleden in huis gehaald. Omdat ik natuurlijk weer wat vaker creatief wilde doen met schilderen en tekenen.

Alles klaargezet, kleurtjes uitgekozen en ik ging aan de slag met het mengen van wat verf. Met mijn  vingers natuurlijk. Het eerste probeersel was zo klaar! Ik had namelijk precies in mijn hoofd zitten hoe ik dit wilde uitbeelden op papier.

Help! Het gaat er niet af!

Ik ging mijn handen wassen en oeps… Heel mijn handen werden smerig (ik smeerde mezelf eigenlijk alleen maar meer onder) en ik kreeg het olieverf er niet af. Ik had geen idee dat olieverf moeilijk van je handen was af te halen. Gelukkig hadden we terpentine in huis en daardoor werden mijn handen weer snel schoon van. Tip: koop dus plastic handschoenen als je wilt vingerverven met olieverf.

Het resultaat

Het was ontzettend leuk om weer een keer te vingerverven. Het was zo rustgevend. Verven had ik sowieso al heel lang niet meer gedaan, dus het was fascinerend om te zien hoe verf op papier samen mengde met elkaar. En natuurlijk een reden om als volwassenen lekker te mogen kliederen! Wat vind jij van het resultaat?

Vingerverven voor volwassenen. Ga jij het een keer (weer) uitproberen? Zelf heb ik geen ander verf uitgeprobeerd, dus misschien is dat een idee voor de volgende keer om mee te experimenteren 😉

Wil je meer art gerelateerde berichten zien? Klik dan hier.

Vond je dit artikel leuk? Deel het!