Ik heb altijd borduurpatronen gekocht via bijvoorbeeld Etsy, maar ik dacht… dat kan ik zelf ook wel maken. Wanneer ik dit wou omzetten naar een borduur patroon, ging dit echter niet goed. De afbeelding die ik gemaakt had werd erg wazig (en dit zag je ook terug komen in het patroon) of vervormd. Na heel lang zoeken ben ik op de website Sitch Fiddle gekomen. Dit bedrijf doet precies wat ik zocht en ik ben echt super blij ermee! Er komen in de toekomst dus niet alleen nog een gratis december borduurpatroon, maar natuurlijk ook andere en gratis borduurpatronen.

Gratis december borduurpatroon

Ja, je leest het goed. Het patroon wat ik gemaakt heb is helemaal gratis. Het is de bedoeling dat je elke dag in de maand december een patroon borduurt, dat niet groter is dan 10 bij 10 kruissteken. Daaraast heb ik niet veel kleuren gebruikt, zodat je niet veel hoeft in te slaan. Uiteraard kun je zelf de kleuren aanpassen, mits je dit wilt.

Mocht je liever JPG’s in plaats van PDF’s willen, stuur me dan gerust een mailtje! Dan stuur ik de JPG’s (natuurlijk ook gratis) naar je op.

Meer patronen in de toekomst

Zelf vond ik het echt helemaal geweldig om mijn eerste patroon te maken. Ik wil dit dus vaker gaan doen in de toekomst en ik vraag me af of jij ideeƫn hebt wat voor patronen ik zou kunnen maken. Zelf dacht ik aan natuur (planten, bloemen of landschappen), dieren of bijvoorbeeld huisjes. Wellicht maak ik van elk genre wel een aantal patronen.

Deel je het?

Mocht je de gratis december borduurpatroon hebben gedownload en je doet mee met deze challenge, zie ik dat graag via instagram voorbij komen. Deel het en ik word er heel gelukkig van! šŸ™‚

Vond je dit artikel leuk? Deel het!