Al enige tijd bewonder ik het werk van Tania (oftewel lissova_craft op instagram). Zij maakt de prachtigste papierplanten. Deze snijd ze uiteraard uit papier/karton en maakt er een mooi geheel van. Ik was helemaal verbaasd dat iemand zoiets moois uit papier kan maken. Dus ik ging het zelf ook uitproberen.

De schets op ware grote tekenen

tekening

Als eerste tekende ik op papier een schets van hoe ik het er uiteindelijk uit wou laten zien. Dit ging me best goed af en daarna ging ik nog met een fineliner eroverheen om het mooier en duidelijker te maken. Natuurlijk is het geen verplichting als jij dit ook een keer wilt gaan proberen. Nadat ik de overblijfselen van het potlood had weggegumd was ik tevreden over het eindresultaat.

Papier bepalen om handgesneden papierplanten te maken

Ik wilde dat de papierplanten ongeveer hetzelfde eruit kwamen te zien als de planten van Tania. Zij gebruikt (volgens mij) vrij dik papier, oftewel kraft karton in verschillende kleuren, dus ik ben opzoek gegaan naar soortgelijk papier. De eerste set papier vond ik bij de Lidl, dit was alleen gekleurd karton met genoeg verschillende tinten groen voor de planten. Daarna vond ik bij de Action vrij dik karton met patronen. Dit vond ik erg leuk om te gebruiken voor de potjes onder de planten.

Moeilijker dan dat het lijkt…

Eenmaal begonnen dacht ik bij mijzelf: waar ben ik aan begonnen. Wat is het moeilijk om met een precisiemes figuurtjes te snijden. Vooral omdat elke plant erg klein is en dit moeilijk is om perfect de blaadjes te snijden. Uiteindelijk ben ik dan ook heel veel tijd kwijt geweest om alle planten uit te snijden, maar gelukkig went het heel snel en word je er handiger in.
Er was wel een plant die ik getekend had die ik gewoon echt niet voor elkaar kreeg. Daarom heb ik deze plant vervangen voor een andere plant.

Nadat ik alles vastgeplakt had op een achtergrondje, kwam ik erachter dat ik de kast verkeerd om had geplakt. Ik had namelijk de kast gespiegeld op papier geplakt. Stom, haha, maar maakt natuurlijk niet uit.

Uiteindelijk ben ik best trots op het eindresultaat. Ik had niet verwacht dat ik het zo goed voor elkaar zou krijgen. Natuurlijk ben ik nog lang niet net zo goed als Tania. Wil je dus een echte professional te werk zien, bezoek haar instagram dan zeker een keertje!

Vond je dit artikel leuk? Deel het!