Deze week deel ik voor jullie nog een freebie! Dit keer kun je een hartje borduren voor valentijnsdag. Dit keer geef ik niet alleen het borduurpatroon weg, want ik heb er ook nog een kaartje van gemaakt. Dit is echter geen tutorial, ik geef je namelijk alleen een idee wat je kunt doen met dit borduurpatroon.

Het borduurpatroon

Het borduurpatroon is helemaal niet groot en is zo gemaakt. Je hebt dus nog even de tijd om het hartje te borduren voor valentijnsdag en een leuke kaart hiervoor te maken. Het borduurpatroon kun je hieronder downloaden. Het hartje zelf heeft maar vier kleuren, lekker simpel toch? Je kunt natuurlijk ook het hartje een ander kleur geven als je roze niks vindt.

De kaart

De kaart zelf heb ik heel simpel gemaakt. Zelf had ik nog dik papier/karton met een patroon erop die ik volgens mij een aantal jaar geleden gekocht had bij de Action. Dit patroon is roze met teksten zoals I love You en vond het helemaal perfect passen.

Het kaartje heb ik 10 bij 10cm gemaakt. Oftewel 20cm bij 10cm uit het papier gesneden. Deze heb ik in het midden een vouw gegeven en zo is het kaartje natuurlijk 10 bij 10cm. Op de voorkant heb ik met een potje een cirkel getekend en dit uitgeknipt. Vervolgens heb ik het borduurwerkje ook bijgeknipt zodat het perfect past onder het uitgeknipte cirkel.

In eerste instantie wilde ik pareltjes hebben op de voorkant, maar ik heb me rot gezocht naar die dingen en kon deze helaas niet vinden. Wel vond ik roosjes die ik ook wel erg leuk vond voor op het kaartje.

Met hotglue heb ik de roosjes vastgelijmt aan het kaartje, rondom het borduurwerkje. Ik had eerst alleslijm gebruikt, maar dat bleef helaas niet plakken. Daarna nog een keer geprobeerd met papierlijm, helaas ook zonder succes. Dus hotglue dan maar.

Het enige wat je hierna nog kan doen is aan de binnenkant nog papier/karton plakken, zodat de achterkant van je borduurstuk weggewerkt is. En vergeet natuurlijk niet een leuk en lief stukje tekst te schrijven voor je Valentijn šŸ˜‰

Vond je dit artikel leuk? Deel het!